Skip to content Skip to footer

Pismo dobrodošlice

Poštovane kolege i dragi prijatelji,
Sa posebnim zadovoljstvom, kao predsjednik Organizacionog odbora i kao Vaš domaćin, želim Vam dobrodošlicu na ovaj značajan međunarodni naučno – praktični skup, uz iskrene želje da se u našem gradu osjećate prijatno.

Imamo izuzetnu čast i veliku odgovornost što će naša Bolnica „Sveti Vračevi“ biti suorganizator jednog tako značajnog događaja koji će okupiti veliki broj međunarodnih stručnjaka: naučnika, ljekara, inženjera, pravnika i ostalih relevantnih aktera iz oblasti zdravstva i tehnologije, s ciljem predstavljanja i upoznavanja javnosti sa mogućnostima koje nam pruža digitalizacija i primjena vještačke inteligencije u zdravstvenom sektoru.

Uz ubrzani napredak tehnologije, digitalizacija i vještačka inteligencija igraju sve važniju ulogu u unapređenju zdravstvene njege, dijagnostike, liječenja i upravljanja zdravstvenim sistemima.

Nadam se da će konferencija biti inspirativna i da će Vam pružiti priliku da stvorite nove kontakte i saradnje. Želimo da razmijenimo iskustva, ideje i najbolje prakse, kako bismo stvorili inovativna rješenja koja će unaprijediti kvalitet i efikasnost zdravstvene zaštite.

Pored toga, želimo Vam pružiti priliku da uživate u prijatnoj atmosferi grada Bijeljine, koji se nalazi u srcu semberske ravnice, okružen sa dvije velike rijeke Drinom i Savom, na atraktivnom geografskom položaju – na tromeđi Srbije, Hrvatske i Republike Srpske, odnosno, BiH.  Organizovali smo i društveni program jer želimo da provedete nezaboravno vrijeme i ostvarite nova poznanstva sa kolegama iz različitih oblasti.

Još jednom želim Vam srdačnu dobrodošlicu, radujemo se susretu sa Vama i zajedničkom radu na unapređenju zdravstvene zaštite uz pomoć digitalnih tehnologija i vještačke inteligencije.

Srećan boravak na konferenciji!

Prof. dr Zlatko Maksimović
Predsjednik Organizacionog odbora